Nieuwe MAN TGX 35.480 8×4-4

Arends heeft het wagenpark uitgebreid met een nieuwe multifunctionele MAN vrachtwagen. De MAN TGX 35.480 met 8×4-4 asconfiguratie is een truck die volledig is afgestemd op de grote diversiteit aan werkzaamheden van Arends. Met deze nieuwe vrachtwagen hebben we nog meer mogelijkheden om te voldoen aan de vraag van onze klanten op het gebied van transport- en grondwerkzaamheden.Zo is de auto voorzien van een extra zware autolaadkraan, een haakarm, een containerinstallatie en wordt er gewerkt aan een speciaal gelaste laadvloer. Hiermee kunnen we onze transport- en grondwerkzaamheden nog professioneler uitvoeren.

Wendbaar

De nieuwe MAN vrachtwagen is voorzien van 8×4-4 asconfiguratie. De assen 2 en 3 zijn aangedreven, terwijl assen 1 en 4 worden gestuurd door de chauffeur. Dankzij deze asconfiguratie is de truck wendbaar op elke bouwplaats, wat de MAN TGX 8×4 tot een bijzonder flexibele en multi-inzetbare vrachtwagen maakt.

HIAB autolaadkraan

De nieuwe MAN truck heeft daarnaast een extra zware HIAB autolaadkraan. Deze 24 tons meterkraan maakt het mogelijk om het meest ingewikkelde hijswerk voor onze klanten uit te voeren. De laadkraan heeft een zwaardere hijslast en de lengte van 15 meter maakt nog groter en lastiger transport mogelijk. Dankzij de haakarm kan de MAN snel van laadbak wisselen en kan de truck voor veel verschillende werkzaamheden worden gebruikt.

Vossebelt afzetkipper

Behalve een grote laadkraan, heeft de MAN een haakarm containerinstallatie met daarop een Vossebelt 2-zijden afzetkipper. Deze containerinstallatie heeft een een volume van 15m3. Daarnaast is Arends op dit moment druk bezig met het maken van een speciaal gelaste laadvloer, waarmee gemakkelijk machines (klein en groot) of een bouwkeet getransporteerd kunnen worden. Deze laadvloer en de afzetkipper kunnen gemakkelijk verwisseld worden.